Maak een Account

Winkelwagen

Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Recept gerookte zalm mosterd dillesaus
15 juni 2015
Geplaatst door

Rookovenrecept: Gerookte zalm met mosterd dillesaus.

Gerookte zalm met mosterd dillesaus voor 4 personen

Ingrediënten voor de pekel.

  • 225 gram grof zeezout.
  • 50 gram gele of bruine basterdsuiker.
  • wat dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels.
  • 600 à 800 gram zalmfilet met vel.

Voorbereiding zalm roken.

Voordat je de zalm gaat roken moet hij eerst gepekeld worden. Hiertoe meng je het zeezout met de basterdsuiker, dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels. Wrijf de zalmfilets goed met dit mengsel in en leg ze in een glazen schaal, afgedekt met plasticfolie, gedurende 40 minuten in de koelkast. Spoel de vis daarna goed af onder koud stromend water. Daarna dep je de vis droog en laat nog twee uur goed nadrogen.

Bereiding zalm.

Bereid je rookoven alvast voor. Leg op de bodem van uw rookoven een velletje aluminiumfolie en strooi daarop 1 volle eetlepel rookmot. Zet daarop de lekschaal, ook bedekt met aluminiumfolie (dit vergemakkelijkt het schoonmaken). Zet daarop het etagerooster, ingevet met wat olie. Leg daarop de zalm, met de mooie kant naar boven. Sluit goed af. Zet het rookoventje op de brander of op een gaspit die niet te hoog staat. De zalm heeft een half uur tot drie kwartier nodig om gaar te worden, afhankelijk van de dikte van de filets. Open als de vis klaar is het oventje onder de werkende afzuigkap of buiten, i.v.m. de rook.

Rookovenrecept serveren.

Dien uw heerlijke rookoven recept de gerookte zalm warm op, met onderstaande saus of met een vinaigrette. de gerookte zalm kan zowel een voorgerecht als een hoofdgerecht zijn.

Mosterd-dillesaus.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels mosterd.
  • 2 eetlepels suiker.
  • 2 eetlepels witte natuurazijn.
  • 1 deciliter zonnebloemolie (of andere neutrale olie).
  • 1 deciliter zure room.
  • 1 bos fijngehakt dillegroen.
  • witte peper uit de molen.
  • zout naar smaak.

Bereiding saus.

Doe mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet dan de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom, roer de dille erdoor, en maak op smaak af met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

(Bron coquinaria.nl)

Heeft u ook een rookoven recept die wij kunnen promoten op onze website? Laat het ons dan weten.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top