Create an Account

Shopping cart

Close

Geen producten in je winkelmand.

Recept gerookte zalm mosterd dillesaus
15 juni 2015
Posted by

Rookovenrecept: Gerookte zalm met mosterd dillesaus.

Gerookte zalm met mosterd dillesaus voor 4 personen

Ingrediënten voor de pekel.

225 gram grof zeezout
50 gram gele of bruine basterdsuiker
wat dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels
600 à 800 gram zalmfilet met vel

Voorbereiding zalm roken.

Voordat je de zalm gaat roken moet hij eerst gepekeld worden. Hiertoe meng je het zeezout met de basterdsuiker, dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels. Wrijf de zalmfilets goed met dit mengsel in en leg ze in een glazen schaal, afgedekt met plasticfolie, gedurende 40 minuten in de koelkast. Spoel de vis daarna goed af onder koud stromend water. Daarna dep je de vis droog en laat nog twee uur goed nadrogen.

Bereiding zalm.

Bereid je rookoven alvast voor. Leg op de bodem van uw rookoven een velletje aluminiumfolie en strooi daarop 1 volle eetlepel rookmot. Zet daarop de lekschaal, ook bedekt met aluminiumfolie (dit vergemakkelijkt het schoonmaken). Zet daarop het etagerooster, ingevet met wat olie. Leg daarop de zalm, met de mooie kant naar boven. Sluit goed af. Zet het rookoventje op de brander of op een gaspit die niet te hoog staat. De zalm heeft een half uur tot drie kwartier nodig om gaar te worden, afhankelijk van de dikte van de filets. Open als de vis klaar is het oventje onder de werkende afzuigkap of buiten, i.v.m. de rook.

Rookovenrecept serveren.

Dien uw heerlijke rookoven recept de gerookte zalm warm op, met onderstaande saus of met een vinaigrette. de gerookte zalm kan zowel een voorgerecht als een hoofdgerecht zijn.

Mosterd-dillesaus

Ingrediënten
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels suiker
2 eetlepels witte natuurazijn
1 deciliter zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
1 deciliter zure room
1 bos fijngehakt dillegroen
witte peper uit de molen
zout naar smaak

Bereiding saus.

Doe mosterd, suiker, room en azijn in de blender en meng kort. Giet dan de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom, roer de dille erdoor, en maak op smaak af met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.

(Bron coquinaria.nl)

Heeft u ook een rookoven recept die wij kunnen promoten op onze website? Laat het ons dan weten.

Tags: , , , , ,

One Comment

Geef een reactie

Back to Top

OOK EENMALIG 20% KORTING OP UW BESTELLING ONTVANGEN?

Vul dan hier uw email-adres in en ontvang vandaag de 20% korting code nog!