ROOKOVENSHOP VERKOOPT ONLINE ROOKOVENS EN ROOKOVEN ACCESSOIRES
Rookovenshop is een online webwinkel waar u online rookovens en rookoven accessoires kunt kopen. Wat heb je nodig voor het roken van vis en vlees in een rookoven:
ROOKOVENS EN ROOKOVEN ACCESSOIRES.
Met een rookoven kunt u voedingsmiddelen bereiden. Rookovenshop verkoopt rookovens in verschillende formaten. Bijvoorbeeld een rookoven in de vorm van rookkast, rookton of een kleine tafelmodel rookoven, te gebruiken in huis.
HOE WERKT EEN ROOKOVEN.
De werking van een rookoven is dat rookhout of rookmot in de oven gaat smeulen. Hierdoor komt er rook vrij. Deze rook zorgt er voor dat het vlees of vis wordt voorzien van een rooksmaak. De rooksmaak kunt u zelf bepalen door het soort rookhout of soort rookmot wat u gebruikt tijdens het roken. U kunt gebruik maken van rookhout of rookmot eiken, beuken, hickory, kersen, appel en elzen.
WELKE TEMPERATUUR IN EEN ROOKOVEN.
Met de temperatuurmeter voor de rookoven kunt u de exacte temperatuur in de rookoven aflezen. Dat is belangrijk voor de juiste bereidingswijze van vlees of vis. Het vlees kunt u op een etagerooster in de rookoven leggen. De vis kunt u in de rookoven ophangen met rookhaken of speten. Of u gebruikt een speciaal ontworpen vishouder voor de rookoven.
VIS EN VLEES ROKEN.
Vis of vlees roken met een rookoven is een ontzettend leuke hobby. Steeds meer (sport) vissers hebben als hobby het roken van zelf gevangen vis. De populairste vissen om te roken zijn makreel en paling.
ZELF VIS EN VLEES ROKEN.
Bent u ook van plan om zelf vis of vlees te gaan roken? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u vragen of twijfels heeft. Bijvoorbeeld wat voor type rookoven of rookkast u nodig heeft of waar u het beste de spullen kopen? Of dat u niet goed weet hoelang vis van tevoren moet worden gepekeld en hoeveel zout u daarbij moet gebruiken. Of hoelang de vis vooraf moet drogen. En welke soorten hout en rookmot zijn geschikt om vis of vlees te roken? Allemaal vragen waar wij u zo goed mogelijk bij willen helpen.
Daarom zijn wij een blog over het roken van vis en vlees. Daar kunt u onder andere berichten vinden met een uitleg makreel roken of een uitleg paling roken. Maar uiteindelijk gaat u zelf uw eigen stijl en smaak ontwikkelen en wij hopen dat wij daar een leuke bijdrage aan hebben kunnen leveren.