Maak een Account

Winkelwagen

Sluiten

Geen producten in je winkelmand.

Wat zijn Chunks en waar kan je die voor gebruiken.

Chunks zijn houtbrokken van een groter formaat. Ongeveer 5 x 5cm. Door het grotere formaat geven de chunks lager rook af dan rookhout en dus bij uitstek geschikt voor gerechten die een langere garing nodig hebben. Leg de chunks tussen de kolen en geniet van de heerlijke rookgeur en later wanneer het eten klaar is de rooksmaak.

Welke soorten chunks.

  • Eiken chunks
  • Hickory chunks
  • Beuken chunks
  • Elzen chunks
  • Kersen chuncks
  • Appel chunks

Chunks van Elzenhout zijn speciaal voor visgerechten. En mocht je van deze smaak houden dan zijn chunks van Elzenhout ook te gebruiken voor rund en varken. De Chunks van Hickoryhout zijn ook ideaal voor vleesgerechten.

Chunks van Eikenhout gebruik je bijvoorbeeld bij vlees en gevogelte. Chunks van Kersenhout kan je eigelijk overal wel bij gebruiken. Want de zoete smaak maakt alles lekker. Chunks van Beukenhout zijn ook goed te gebruiken bij bijna elk gerecht.

Uitleg gebruik chunks voor BBQ.

Hieronder kunt u een filmpje bekijken waarin uitgelegd wordt hoe de chunks in een BBQ kunt gebruiken. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je kan een aantal chunks tussen de kolen leggen. Afhankelijk van de gewenste rooksmaak kunt u chunks met een eiken rooksmaak gebruiken. Maar u kunt er natuurlijk ok voor kiezen om chunks met een kersen rooksmaak te gebruiken. Kersen chunks zorgen bijvoorbeeld voor een heerlijke zoete smaak aan het vlees.

Back to Top